Loading...

HYPERMOBILITET – LØSE LED

“Hypermobilitet er ikke en sygdom i sig selv, men snarere en tilstand med en anderledes opbygning af bindevævet, så det er løsere og mindre robust end bindevævet hos mennesker, der ikke er hypermobile. Samtidig menes nervesignalerne til musklerne at være hæmmet, så musklerne ikke støtter leddene nok, når de bruges. Der er en arvelig tendens til løse led.”
Citat fra Radiodoktoren

Mine erfaringer:

Jeg har set og ser mange hypermobile mennesker/klienter/ patienter. Jeg oplever at der er mange flere der har ”løse led” end der er bevidsthed om.

Du kan være ”blød” i dine led flere steder og på flere måder. Det er individuelt, hvilke led der er det. Det kan giver gener som forstuvninger, ømhed, træthed, kvalme og at du har sværere ved at gøre visse bevægelser og derved visse ting. Du har ofte mindre udholdenhed fordi du har behov for at bruge dine muskler til at holde dig sammen, så at sige. Du kan opleve, føle dig svagere end andre, f.eks. ved lange gåture, fysisk krævende ting. Dit væv er simpelthen blødere og ..yeah..du kan lære at ”balancere” din krop til at være mere samlet !

Det er en livsstil, øget kropsbevidsthed som gør at du har værktøjerne til større livskvalitet og LIVGLÆDE !

Min egen oplevelse er at hypermobile ofte også er "Sansestærke" (særligt sensitive). Det vil sige at du har et nervesystem der opfatter mange flere ting, får signaler end normalt ! Dette er bevist (forskning) i dag. "Sansestærk" synes jeg er et fint udtryk for at stå i styrken af denne slags nervesystem og finde din balance i det !

 

Fibromyalgi

Hypermobilitet og fibromyalgi har sammenhæng !  Bente Danneskiold-Samsøe, professor, dr.med, forskningschef på Parker Institutet, finder denne sammenhæng.

Jeg har også denne oplevelse og erfaring gennem min praksis. Nu er der kommet ord på via denne kraftfulde forsker og det glæder mig inderligt !

Jeg har glæden af at behandle kvinder med fibromyalgi i min praksis med den led-samlende og led- balancerende “Alexander-teknik for hypermobile” med fine resultater i denne spæde start.                                                           

Kraniosakral -terapiens balancerering af nervesystemet virker også godt på din krop, sind og nervesystem når du har diagnosen fibromyalgi.

 

Sansestærk – særligt sensitiv

Jeg oplever at hypermobile også ofte er “Sanse-stærke” !

Hypermobile har ofte megen energi indeni og en øget sensitivitet. Det gør at du som hypermobil nemt lever dig ind i andre menneskers liv. Derfor kan du “overstrække” dig psykisk og miste fornemmelsen af dig selv og dine behov.

Ved at “samle” dig, dine led fysisk, samler du også dig selv psykisk og kan opleve en fin afgrænsning og centrering af dig selv. I denne version af Alexander teknik er en grundtanke “Jeg er verdens vigtigste person i mit liv”. Når du er samlet og centreret har du styrken til at "stråle" og sprede dine “gaver” til omverden.

 

Et nedarvet personlighedstræk

"Det særligt sensitive træk er et nedarvet personlighedstræk, som er lige fordelt på køn.

Ifølge den amerikanske psykolog og forsker Elaine Aron er det kendetegnet ved, at nervesystemet reagerer mere følsomt på stimulation og bearbejder indtryk med større dybde. Amerikanske og tyske undersøgelser tyder på, at trækket berører mellem 15 og 20 % af alle mennesker.”

Dette er et citat taget fra hjemmesiden Sensitiv Balance, Psykolog Lise August og psykoterapeut Martin August.

 

Kunstnere

 

Er du skuespiller, sanger, musiker, billedkunstner eller anden slags kunstner ?

Alexander teknik – naturlig holdning, bruges af sangere, skuespillere, dansere,  musikere og andre kunstnere.
Sir Paul McCartney, Sting og Madonna bruger det.

Naturlig holdning og bevægelse hjælper dig, som kunstner,  til at lettere bevægelser, mere udholdenhed, mere luft, lettere åndedræt og mere stemme !

Alexander var selv skuespiller for lang tid siden, reciterede Shakespeare og mistede stemmen når han arbejdede.
Han fandt ud af at det var hans uhensigtsmæssige holdning der gjorde det og studerede den naturlige holdning hos børn (og dyr), som vi alle er født med.

Vi er født med "holdnings-reflekser"..supersmart! Vi er det her "knoglestativ" som  rejser sig op mod tyngdekraften. Reflekserne hjælper os op, giver opdrift og lethed !

Er du hypermobil kan du skabe en mere samlet krop og samlet sind. Dine led fungerer mere naturligt, med naturlig vægtbæring, hvilket giver dig stærkere og mindre belastede led. Færre smerter og mere funktion.

 

Stress & angst

 

Stress og angst er ubalancer i dit nervesystem, i balancen mellem din krop og dit sind.
  • Kranio-sakral terapi støtter direkte din nervesystem.
  • Naturlig balance/Alexander teknik og specielt ”samle” teknikken giver både ro i krop og sind.
  • FysioPilates kan skabe stabilitet og ro.
  • Varme hænder” kan skabe afspændthed og tryghed i dig !

 

Ryg & nakke

Har du smerter i din nakke, i din ryg, så er Alexander-teknik superduper godt ! Alexander-teknik er en livsstil som nedsætter smerter og øger livskvalitet. Den giver både mere ro i din krop og i dit sind.

Din rygsøjle, og specielt dine fine nakkehvirvler, bær dit hoved.  Som en slags “Legoklodser” ligger hvirvlerne ovenpå hinanden. Du kan lære at finde mere balance i rygsøjlen, at hvirvlerne finder mere naturligt kontakt med hinanden !

Derfor har du med skæv ryg (skolise) og lignede, også godt af “Naturlig holdning”.

Mine andre behandlingsformer er fine supplementer til en sundere, gladere rygsøjle.

Forløbene er individuelle og kommer an på, hvad vi finder af ledetråde og hvad der sker i din krop.